Παρακαλω, θα ηθελα να επιστρεψω το παιδι μου

Στις ΗΠΑ, εκατοντάδες χιλιάδες υιοθεσίες λαμβάνουν χώρα κάθε χρόνο. Ένα ποσοστό των ανάδοχων οικογενειών, που υπολογίζεται μεταξύ 1-5%, μετανοιώνουν για την απόφασή τους και «ξεφορτώνονται» τα παιδιά που είχαν υιοθετήσει με παράτυπους τρόπους, κυρίως δίνοντας τα μέσω αγγελιών σε άλλους γονείς.

Φυσικά πρόκειται για μία απαράδεκτη πρακτική θύματα της οποίας είναι τα πιο αδύναμα πλάσματα της κοινωνίας μας, τα ορφανά παιδιά. Το φαινόμενο αυτό είναι γνωστό ως rehoming.

Μπορείτε να διανοηθείτε τι τραύματα προκαλεί σε ένα παιδί η αλλαγή του οικογενειακού του περιβάλλοντος, κουβαλώντας το στίγμα του παιδιού που το απέρριψαν;

Στην Καλιφόρνια συζητιέται ένας νόμος ο οποίος θα κάνει παράνομο το rehoming και θα παρέχει στις οικογένειες που υιοθετούν στήριξη για το πως να ανταποκρίνονται στις ευθύνες που αναλαμβάνουν.

οσοι αποφασιζουν να γινουν γονεις, θα πρεπει να συνειδητοποιουν οτι η δεσμευση τους αυτη ειναι ισοβια

Τα παιδιά δεν είναι αντικείμενα που κάποιος μπορεί να επιστρέψει ως ελαττωματικά, ή επειδή το μετάνιωσε. Δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται οι παιδικές ψυχές ως εμπορεύματα! Για αυτό, όσοι αποφασίζουν να γίνουν γονείς, θα πρέπει να συνειδητοποιούν ότι η δέσμευσή τους αυτή είναι ισόβια! Ακριβώς δηλαδή αυτό που ισχύει για όλους τους γονείς που αποκτούν παιδιά με οποιονδήποτε τρόπο. Ιδιαίτερα οι ανάδοχοι γονείς όμως, των οποίων η απόφαση να μεγαλώσουν παιδιά είναι καθαρά θέμα προσωπικής επιλογής και ποτέ συγκυρίας, οφείλουν να αναγνωρίσουν ότι το status του πατέρα ή της μητέρας είναι μη μετακλητό!

Θέλετε να πείτε αν συμφωνείτε ή όχι με την άποψη αυτή;

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το rehoming μπορείτε να κάνετε κλικ στα παρακάτω λινκ:

Η σελίδα του Stop Rehoming στο Facebook

Πληροφορίες για τον νέο νόμο που βρίσκεται σε διαβούλευση στην Καλιφόρνια

Teddy bear
«Teddy bear» by Georgios www.georgioskalogeropoulos.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *